Mehhikost leiti narkosõja ohvrite massihaud

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkokuritegevusega võitlevad Mehhiko politseinikud.
Narkokuritegevusega võitlevad Mehhiko politseinikud. Foto: SCANPIX

Mehhiko politsei leidis riigi põhjaosast Nuevo Leoni osariigist vähemalt 21 ohvriga massihaua.

Politsei sõnul said nad vähemalt 21 surnukeha varjanud kalmistule jälile anonüümse vihje abil ning nende kinnitusel oli Monterrey linnast idas asuv matmisala umbes jalgpalliväljaku suurune, vahendas BBC.

Uurijate sõnul on ohvreid piinatud, mistõttu võib massihaud olla narkosõja ohvrite matmispaik. Viimastel nädalatel on narkosõja tulipunktist Nuevo Leonist leitud veel kaks sellist hauda.

Mehhiko president Felipe Calderon alustas sõjaväe abiga võitlust riigi võimsate narkokartellide vastu pärast võimule tulemist 2006. aasta lõpus. Narkokuritegevusega on saadetud võitlema üle 50 000 korrakaitsja, sõjaväelase ja föderaalagendi.

Soovitud edu võitluses narkokuritegevusega pole toonud ka politseinikest vähem korrumpeerunuks peetavate sõdurite ja föderaalagentide kaasamine, sest narkojõukude kokkupõrked nõuavad üha enam uusi ohvreid. Enamik narkokartellide toime pandud kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Arveteklaarimistes on enam kui kolme aasta jooksul hukkunud nüüdseks umbes 23 000 inimest, eriti suur on ohvrite arv USA piiriäärsetel aladel, kus hukkunute sekka satub üha rohkem süütuid kõrvalisi isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles