Pariisi perekaitsjate protesti osalejate arv erineb seitse korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. oktoobril kogunesid Pariisis traditsiooniliste pereväärtuste poolehoidjad.
5. oktoobril kogunesid Pariisis traditsiooniliste pereväärtuste poolehoidjad. Foto: SCANPIX

Pariisis korraldatud meeleavaldusest traditsiooniliste pereväärtuste poolt ning kunstliku viljastamise ja asendusemaduse vastu võttis organisaatorite väitel osa 500 000 inimest, politsei andmetel aga seitse korda vähem.

Pühapäevase meeleavaldused korraldanud ühendus Manif pour Tous (Protest Kõigi Jaoks - MpT) ütles, et marsist läbi Pariisi võttis osa 500 000 inimest. Linnavõimud lugesid kokku 70 000 osavõtjat.

MpT möönis kolmapäeval, et nende loendamismeetod oli amatöörlik, ja soostus andma lõplikuks osalejate arvuks 100 000.

Protestijate loendamise eest vastutas MpT aktivist Bruno Dary - erukindral ja omaaegne Pariisi sõjaväekuberner. Ta lähtus eelduselt, et 5,5 kilomeetri pikas ja 30 meetrit laias rongkäigus tuli ruutmeetri kohta kolm kuni neli inimest.

Ametiühinguorganisatsiooni CFDT ametniku ja rahvahulga suuruse kindlaksmääramise eksperdi sõnul lähtub kasutatud meetod valest eeldusest. Kolm inimest ruutmetri kohta «on täiesti võimatu, kui neid just üksteise otsa ei aseta», sõnas ta.

MpT pühapäevase meeleavalduse sihtmärkideks olid lesbipaaridele mõeldud kunstlik viljastamine ja asendusemadus, mille vastu tuleb võidelda «iga hinna eest», ütles ühenduse juht Ludovine de la Rochère.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles