Medvedev: Ukraina unitaarriigil ei ole tulevikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Unitaarriigil ei ole Ukrainas tulevikku, on Vene peaminister Dmitri Medvedev veendunud, kuid rõhutab, et otsuse langetavad ukrainlased ise.

«Ukraina on iseseisev riik ja ukrainlased peavad ise otsustama, kus elada,» ütles Medvedev vastuseks telekanali CNBC küsimusele, mida ootab Kreml Ukraina valimistelt.

Saatejuht küsis, kas Vene peaministri arvates võivad valimised viia Ukraina föderaalriigi tekkeni, mis annaks vene vähemusele kaitstuse tunde, aitaks normaliseerida Vene-Ukraina suhteid ja tühistada sanktsioonid.

«Kui nad tahavad elada unitaarriigis, lasku käia. Aga mulle tundub, et nad on jõudnud ummikusse, sest osa Ukrainast on öelnud, et nemad ei saa nii elada,» lausus Medvedev vastuseks.

«Kui nad nõustuksid föderatsiooniga, lihtsustaks see Ukraina arengut. Aga otsus peab tulema Ukrainast - Ukraina võimudelt ja inimestelt riigi idaosas, kel on erinev arvamus. See on ainus võimalus.»

«Ukraina probleem on see, et ühiskond on sügavalt lõhestunud ja inimestel on erinevad väärtushinnangud,» lisas ta.

«Lisaks on varasemad Ukraina juhid viinud läbi äärmiselt ebaefektiivset majanduspoliitikat - äärmiselt ebaefektiivset. Ukraina on pankrotis. Ta on finantskrahhi äärel. Ta ei tasu võlgu ega maksa gaasi ja teiste varude eest. Meile meeldiks väga, et Ukrainast saaks normaalne, kaasaegne ja maksevõimeline riik, kellega me saaksime suhteid arendada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles