Saudi kool Viinis õpetab vandenõuteooriaid ja antisemitismi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viini Saudi kool – eraõppeasutus, mille õpilasteks on Saudi Araabia ja Lähis-Ida immigrantide lapsed – sattus linnavalitsuse uurimise alla seoses sellega, et kooli kahtlustatakse vandenõuteooriate ja antisemitismi õpetamises.

Koolis on kasutusel näiteks araabiakeelne ajalooõpik, kus on lauseid nagu: «vabamüürlased oli salajane õõnestav juutide organisatsioon, mille eesmärgiks oli kindlustada juutide kontroll maailma üle».

Koolile esitati nüüd nõue esitada aasta lõpuks uurimiskomisjonile saksakeelne tõlge kõigist nende õppematerjalidest.

Viini Saudi kooli toetab Saudi Araabia valitsus. Tegu pole usukooliga. Kõiki tunde antakse araabia keeles ja vastavalt Saudi Araabia õppekavale. Samas peavad Austrias tegutsevad õppeasutused siiski vastama Austria seadustele, mis keelavad nii antisemitismi kui vihaõhutamise.

Juhul, kui kooli töös avastatakse tõsiseid probleeme, võib Austria haridusministeerium neilt koolitusloa ära võtta.

Hiljuti sattus sama kool meedia tähelepanu alla seoses sellega, et mõned eriti konservatiivsed vanemad olid oma lastele keelanud muusikatunnid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles