Donetski niinimetatud separatistide väitel on 90 protsenti raskerelvadest tagasi tõmmatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi võitleja.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi võitleja. Foto: SCANPIX

Isehakanud Donetski rahvavabariigi väitel on nad kontaktjoonelt Ukraina valitsusvägedega tagasi tõmmanud 90 protsenti raskerelvadest.

«Vastavalt Minski kokkulepetega 12. veebruarist, on Donetski rahvavabariigi väed oma raskerelvad tagasi tõmmanud heakskiidetud distantsidele. 90 protsenti on tagasi tõmmatud - suurtükid, miinipildujad ja muud,» tsiteeris kohalik uudisteagentuur rahvavabariigi juhi Aleksandr Zahhartšenko sõnu.'

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) teatas täna, et separatistid on mõned raskerelvad Donetski oblasti kahest külast tagasi tõmmanud. Ukraina julgeolekunõukogu teatel on niinimetatud separatistid mõnele poole aga ka raskerelvastust juurde toonud.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg rääkis täna, et talle teadaolevalt on Venemaa viinud viimastel kuudel Ukrainasse üle tuhande ühiku tehnikat – tanke, suurtükke, moodsaid õhutõrjesüsteeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles