Obama mõistis koraanipõletamise plaani hukka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama teatas, et väikese Florida kiriku plaan 11. septembri terrorirünnaku mälestuspäeval koraane põletada, on äärmiselt laiduväärne.

Kui koraanide põletamine Gainesville’is Floridas tõesti aset leiab, seab see Obama sõnul ohtu kõik USA sõjaväe töötajad Pakistanis ja Afganistanis, vahendab BBC.

Väikelinna pastori plaan paarsada islami pühakirja ehk koraani põlema süüdata on pälvinud laialdase rahvusvahelise hukkamõistu.

Pastor Terry Jonesi enda sõnul oleks koraanide süütamine üks võimalus terrorismile vastu hakata.

ABC telekanalile antud intervjuus tunnistas Obama, et loodab pastori meelemuutuse peale. «Loodan, et ta mõistab, et see, mida ta teha kavatseb, on täielikult vastupidine ameeriklaste väärtustele, mida see riik on ehitanud vabaduse ja usutolerantsuse nimel,» selgitas president. «Ja väga praktilisest küljest – tahan, et ta lihtsalt mõistaks, et see, mille korraldamisest ta räägib, võib meie noored mundris mehed ja naised suurde ohtu seada.»

Vahejuhtumi tagajärjed võivad presidendi hinnangul olla niivõrd drastilised, et kõik Obama administratsiooni senised püüdlused moslemimaailmaga paremaid suhteid luua, võivad vett vedama minna ning Al-Qaeda poolehoidjate osakaal tõuseks märgatavalt.

Obama suhtub pastori kavatsusse väga hukkamõistvalt ning samal arvamusel on kõik Ameerika suuremate usugruppide esindajad.

«Loodan, et ta kuulab neid paremaid ingleid ning mõistab, et see on hävitav tegu,» lisas Obama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles