Paavst Franciscus ei plaani kauaks Vatikani jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus tähistas täna kahe aasta täitumist katoliku kiriku peana, kuid ütles usutluses, et ei looda kauemaks kui kolmeks aastaks Vatikani jääda.

«Mul on tunne, et mu paavstiaeg jääb lühikeseks,» ütles 78-aastane Franciscus Mehhiko telekanalile Televisa. «Neli või viis aastat, ma ei tea. Kaks aastat on juba möödas.»

«Mul on ebamäärane tunne, et Jumal valis mind lühikeseks missiooniks. Ma pean seda võimalust alati silmas,» sõnas ta.

Esimene Ladina-Ameerikast pärit paavst on varemgi vihjanud, et võib minna erru nagu ta eelkäija Benedictus XVI, kes 2013. aasta veebruaris esimese paastina enne surma ametist lahkus.

Franciscus lisas, et talle meeldib väga idee seada paavstiametile vanusepiir 80 aastat.

Ta jutustas külaskäigust Vatikanis mungaelu elava Benedictuse juurde, kes on õnnelik, rahul ja kõigi poolt austatud: «Temalt võib nõu küsida ja ta on surmani truu.»

Franciscus tunnistas, et paavstielu ei meeldi talle, kuid kiirustas täpsustama, et talle ei meeldi reisimine, vaid mugav kodune elu. Samas kinnitas paavst, et ei tunne end ametis üksildasena, ehkki tunneb vahel puudust tavalise preestri anonüümsusest.

Mõnikord tahaks lihtsalt märkamatult Vatikanist välja minna ja pitsat süüa, ütles paavst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles