Lagarde: naispoliitikud pole libiido vangid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa rahandusminister Christine Lagarde.
Prantsusmaa rahandusminister Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Naised sobivad poliitikuiks paremini kui mehed, sest nad pole oma libiido ja testosterooni vangid, vahendab Prantsuse rahandusministri Christine Lagarde’i sõnu ajaleht Irish Independent.


Lagarde’i sõnul on tema 30-aastane karjäär advokaadi ja suurriigi rahandusministrina teda veennud, et meeste egod panevad neid langetama isiklikke otsuseid ja inimesi alandama. Suuremat osa naisi seevastu ei valitse nende sugutung, mistap nad suudavad otsuseid langetada külmema närviga, leidis minister.

«Naised panevad võrrandisse vähem libiidot ja vähem testosterooni,» leidis Prantsusmaa järgmiseks peaministriks pürgiv Lagarde. «See aitab selles mõttes, et me ei projitseeri ilmtingimata oma egosid kokkuleppele jõudmisse, oma jutu iva selgitamisse ja inimeste veenmisse, vähendades nad protsessis kaduma läinud partnereiks.»

«Tõenäoliselt on see, mida ma ütlen üleüldistamine ning ma olen kindel, et leidub ka naisi, kes tegutsevad nagu mehed,» tunnistas Lagarde samas. «Kuid üldiselt… Ma arvan, et suurem osa naistest lähenevad võimule sellises positsioonis teistsugusel moel.»

54-aastane Lagarde ei maininud nimeliselt oma ülemust, president Nicolas Sarkozyd, keda on süüdistatud poliitika isiklikuks ajamises.

Lagarde ise on tuntud enesekontrolli poolest. Ta tõuseb igal hommikul kell kuus, et alustada päeva joogaga, ei joo alkoholi, ei suitseta ega söö liha. Ministriks saades loobus ta seitse korda kõrgemast advokaadipalgast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles