Kahtlustus: terroristid üritasid mürgitada Kosovo joogivett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pristina linnale.
Vaade Pristina linnale. Foto: SCANPIX

Kosovo ametivõimud jätsid kümned tuhanded pealinna Pristina elanikud joogiveeta pärast seda, kui politsei võttis kinni viis arvatavalt terroriorganisatsiooniga Islamiriik ehk ISIS seotud inimest, kes üritasid mürgitada veehoidlat.

Politsei sõnul sattusid Badovaci veehoidla lähistel patrullivad korrakaitsjad peale kolmele «kahtlaselt käituvale» mehele. Neist kaks sattusid korra vahi alla juba mullu kahtlustatuna plaanis sõita Süüriasse. Lisaks võeti mujal Kosovos kinni veel kaks meest. Kõigile viiele esitatakse süüdistus terrorismis, kuigi täpsemaid detaile politsei ei avaldanud.

Badovaci varustab joogiveega ligi poolt Pristina pea 200 000 pealisest elanikkonnast. Veehoidlast võetud näidised on viidud analüüsidele. Jõuametkondade hinnangul on Kosovost läinud Islamiriigi ridadesse sõdima rohkem kui 200 inimest, kellest 30 on arvatavasti hukkunud.

Kohalikku päritolu võitlejad on astunud üles ka ISISe propagandavideotes, kust nad ähvardasid peatsete rünnakutega erinevate sihtmärkide, sealhulgas veevarustuse vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles