Kashmiris hukkus India-Pakistani tulevahetuses vähemalt üks inimene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinikud mälestamas oma hukkunuid Kashmiris Srinagari linnas.
India politseinikud mälestamas oma hukkunuid Kashmiris Srinagari linnas. Foto: SCANPIX

Vaidlusaluses Kashmiri piirkonnas sai täna India ja Pakistani relvajõudude tulevahetuses India poolel surma üks tsiviilisik ja vigastada veel neli inimest.

Pakistani sõdurid avasid tule poolasõjaväelise üksuse sõduri pihta Pargwali piiripunktis. India julgeolekujõud üritasid Pakistani poole pihta vastutuld avades meest päästa, teatas India piirivalve esindaja D. Parekh.

Samuti tulistasid Pakistani väed miinipildujast, tappes piirikülas ühe naise ja vigastades kolme tsiviilisikut, teatas Delhi.

Pakistani pool pole tulevahetust kommenteerinud.

Kashmir on olnud jagatud India ja Pakistani vahel alates 1947. aastast, mil need riigid Briti võimu alt iseseisvusid. Mõlemad nõuavad endale kogu seda Himaalaja piirkonda. Kashmiri pärast on pooled pidanud maha kaks sõda.

Aastal 2003 sõlmisid New Delhi ja Islamabad relvarahu, kuid sellest hoolimata on väiksed kokkupõrked piirialal jätkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles