Serbia võimud püüdsid tabada sõjaroimar Mladićit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni tabamata Ratko Mladić.
Seni tabamata Ratko Mladić. Foto: SCANPIX

Serbia politsei korraldas mitu haarangut, et tabada Bosnia serblaste endist sõjaväejuhti Ratko Mladićit.

Julgeolekujõud korraldasid pealinnas Belgradis kaks haarangut, kuid sõja- ja inimsusevastastes kuritegudes süüdistatavat meest neil tabada ei õnnestunud. Ka ei leitud Mladićit riigi keskosas asuvast kuurortlinnast Arandjelovast, vahendas BBC.

Mladić on pärast Radovan Karadžići vahistamist kõige tähtsam endise Jugoslaavia konfliktide sõjakuritegudes kahtlustatav isik, keda pole rohkem kui kümne aasta jooksul õnnestunud tabada.

Haagi sõjakuritegude tribunalis süüdistatakse kurikuulsat Bosnia serblaste armee komandöri genotsiidis, inimsusevastastes kuritegudes ning sõjaseaduste rikkumises. Eelkõige puudutavad süüdistused Serbia ja Bosnia vahelises konfliktis toime pandud kuritegusi, seejuures Sarajevo piiramist ja Srebrenica veresauna korraldamist.

Serbia võimud on lubanud 68-aastase Mladići tabamiseni viiva vihje eest kümme miljoni euro suurust vaevatasu, kuid seni pole meest õnnestunud tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles