Võõrsil elavad egiptlased alustasid parlamendivalimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse president Abdel Fattah al-Sis (keskel) koos Prantsusmaa peaministri Manuel Vallsi (vasakul) and praeguse Egiptuse peaministri Sherif Ismailiga (paremal)kohtumisel Ittihadiya presidendipalees Kairos.
Egiptuse president Abdel Fattah al-Sis (keskel) koos Prantsusmaa peaministri Manuel Vallsi (vasakul) and praeguse Egiptuse peaministri Sherif Ismailiga (paremal)kohtumisel Ittihadiya presidendipalees Kairos. Foto: SCANPIX

Välisriikides elavad egiptlased alustasid täna hääletamist parlamendivalimistel, mis on esimesed pärast islamistist presidendi Mohammed Morsi kukutamist 2013. aastal sõjalise riigipöördega.

Riikliku uudisteagentuuri andmetel on saatkonnad ja konsulaadid 139 riigis valijatele kaks päeva avatud.

Parlamendivalimised viiakse läbi kahes etapis, esimene algab homme pooles Egiptuse kubernerkondadest. Valimised peaksid lõpule jõudma detsembri algul.

Selge platvormi ja laialdase toetusega kandidaate on vähe ja suurem osa parlamenti pürgijaist on valitsusmeelsed.

Valimistes nähakse viimast sammu üleminekul demokraatiale, ehkki kriitikud väidavad, et uuest parlamendist ei saa tõenäoliselt enamat kui valitsuse kummitempel, mis tugevdab president Abdel Fattah al-Sisi, Morsi kukutanud endise kindrali võimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles