Šveitsi frantsiskaanid pakuvad noortele andekatele meestele mungakarjääri

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frantsiskaani munk Tšiilis.
Frantsiskaani munk Tšiilis. Foto: SCANPIX

Šveitsi frantsiskaani mungad käivitasid uue värbamiskampaania, millega otsitakse noori andekaid professionaale, lubades neile eluaegset töökohta igasuguse raha ja kuulsuseta, kirjutab uudistevõrk AFP.


«Me otsime üht või mitut pankurit, ajakirjanikke, teolooge, müügimehi, advokaate ja kommunikatsioonispetsialiste,» ütleb mitmes kvaliteetlehe töökuulutuste panganduse ja kindlustuse osas avaldatud reklaam, mis lubab eluaegset täiskohaga tööd.

«Me ei paku mingit palka peale vaimsuse ja palve, mõtiskluste, võrdse elustiili, vabaduse materiaalsetest rikkustest ja tavalisest paari ümber ehitatud suhte mudelist,» lisab kuulutus.

500-aastane vaimulik ordu kutsub sellega 22-35-aastaseid katoliiklastest mehi, et need täiendaksid nende praegu umbes 200-pealist rida. Hetkel on Šveitsi frantsiskaanide keskmine vanus 70 aastat.

«Me peame tegema midagi selle piinarikka languse vastu,» põhjendas kuulutusi Zürichis tegutsev frantsiskaan Willi Anderau.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles