Serbia mõistis Mladići arvatavad abilised õigeks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni tabamata Ratko Mladić.
Seni tabamata Ratko Mladić. Foto: SCANPIX

Belgradi kohus mõistis tõendite puudumise tõttu õigeks kümme isikut, keda süüdistati Bosnia serblaste endise sõjaväejuhi Ratko Mladići abistamises.

Uudistevõrgu AFP väitel süüdistati kohtualuseid selles, et nad pakkusid 2002-2005 teadlikult peavarju sõja- ja inimsusevastastes kuritegudes süüdistatavale Mladićile, keda pole õnnestunud tänaseni tabada.

«Pole kahtlust, et Stanko Ristić (üks kahtlusalusest) üüris korterit ja maksis selle eest, kuid pole tõendeid, et Ratko Mladić oleks selles korteris elanud,» kommenteeris kohtunik Dragan Garić.

Samas mõistis kohus ebaseadusliku relva omamise eest kuueks kuuks vangi Blagoje Govedarića.

Prokuratuur võib kohtu otsuse kahe nädala jooksul edasi kaevata.

Mladić on pärast Radovan Karadžići vahistamist kõige tähtsam endise Jugoslaavia konfliktide sõjakuritegudes kahtlustatav isik, keda pole rohkem kui kümne aasta jooksul õnnestunud tabada.

Haagi sõjakuritegude tribunalis süüdistatakse Mladićit genotsiidis, inimsusevastastes kuritegudes ning sõjaseaduste rikkumises. Eelkõige puudutavad süüdistused Serbia ja Bosnia vahelises konfliktis toime pandud kuritegusi, seejuures Sarajevo piiramist ja Srebrenica veresauna korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles