Leipzigis toodi tulevase mošee asukohta tapetud siga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei
Saksa politsei Foto: SCANPIX

Saksamaal Leipzigis toodi eile tulevase islami pühakoja asupaika moslemite seas põlatud siga.

Kohaliku väljaande Leipziger Volkszeitung andmetel leiti surnud põrsas põõsast ning sellele olid kirjutatud punase värviga «Mutti Merkel» (Ema Merkel).

Kohaliku moslemikogukonna esindaja Rashid Nawas ütles, et peab intsidenti lihtsalt rumalaks. «Ma ei tea, mida nad tahtsid sellega öelda, kuid meie mošee-ehitus projekt jätkub,» märkis Nawas.

Leipzigi linnapea Burkhard Jung mõistis juhtunu hukka, nimetades seda islamikogukonna suhtes solvavaks ja teotavaks ning kitsarinnaliseks ja ennekuulmatuks teoks. «See pole lihtsalt maitsetu, vaid näitab põhimõttelisi puudusi demokraatlikus hariduses ja veendumuses,» ütles Jung.

Tegemist pole esimese sellise juhtumiga Leipzigis. Näiteks 2013. aasta novembris kasutati veriseid seapäid. Kes seda tegi, ei suudetudki välja uurida. Mošee ehitustööd peaksid Leipzigis pihta hakkama tänavu septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles