Lavrov: kaasmaalaste toetamine on Venemaa prioriteet (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa jätkab välismaal elavate kaasmaalaste igakülgset toetamist, kinnitas täna välisminister Sergei Lavrov.

«Kaasmaalaste igakülgne toetamine oli ja jääb üheks prioriteediks, riigi ja vabaühenduste ühiste pingutuste väljaks. Oleme valmis tegema teiega tihedat koostööd, ühiste jõupingutustega kaitsma teie seaduslikke õigusi ja huvisid,» ütles Lavrov, avades kohtumist üleilmse välismaal elavate Venemaa kaasmaalaste koordineerimisnõukoguga.

Minister märkis, et novembriks on kavandatud üleilmne kaasmaalaste konverents hüüdlausega «Koos Venemaaga».

«Järgmine selline konverents leiab aset enne tähtsat tärminit, Vene revolutsiooni sajandat aastapäeva. Teeksin ettepaneku mõelda selle ürituse nime ja sisu üle,» lisas ta.

Lavrov väljendas lootust, et üleilmne Venemaa välismaal elavate kaasmaalaste koordineerimisnõukogu tagab nende Vene kodanike osalemise tänavu septembris toimuvatel riigiduumavalimistel.

Lavrov kiitis venemaalaste kodumaale tagasipöördumise toetamise programmi, mida on üheksa aastaga kasutanud pea pool miljonit inimest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles