Porošenko saatis Donbassi värsket sõjatehnikat (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: AP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko osales täna Harkivi oblastis Tšuguivis tseremoonial, kus Donbassis tegutsevatele relvajõudude allüksustele anti üle uus tehnika.

«Usun, et pärast raskeid katsumusi ootab meid rahu, õitseng ja euroopalik väljavaade, aga relvastus, mille te saite, toob meile võidupäeva lähemale,» lausus president.

Ta ütles, et 2016. aastal on Ukraina sõjatööstus valmistanud või moderniseerinud ja sõjaväele üle andnud rohkem kui tuhat relva- ja sõjatehnikaühikut. Porošenko lisas, et relvastuskoostöö raames on Ukraina saanud üle 700 ühiku relva- ja sõjatehnikat – radarijaamu, suurtükipatareivastase võitluse vahendeid, droone, soojuskaameraid ja sidevahendeid.

President ütles, et rindele saadetakse 141 Ukrainas toodetud sõjatehnikaühikut. «Näitame edaspidigi meie sõjatööstuse töö tulemusi. Iga kodanik peab nägema tehnikat ja relvi, millesse ta makse makstes panustab,» lisas president.

Interfaxi korrespondent edastas, et Ukraina relvajõud saavad sõjalennukid Su-27 ja MiG-29, helikopterid Mi-8, tankid Т-80 ja Т-64BV, soomukid BTR-80, BTR-3DA, jalaväe lahingumasinaid BMP-2, suurtükke ja raketiheitjaid, iseliikuvaid raketiheitjaid Šilka ja uusimaid radareid.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles