Kreml ootab Kiievilt ja mässulistelt relvarahust kinni pidamist (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Moskva tervitab Kiievi ja Donbassi relvarahukokkulepet ja arvestab, et sellest kinni peetakse, ütles Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov.

«Kreml toetab lepet, mille Kagu-Ukraina olukorra lahendamise kontaktrühm saavutas poolte kontaktjoonel seoses uue õppeaasta algusega ja mis jõustub 31. augusti keskööl,» lausus ta.

«Arvestame, et selle leppe aus täitmine kõigi tüliosaliste – nimelt Kiievi, Donetski ja Luganski poolt – võimaldab edendada Minski meetmetekompleksi elluviimist ja innustada ühiseid otsinguid Ukraina kriisi rahuliku lahendamisel,» võttis pressisekretär oma jutu kokku.

Tema sõnutsi oodatakse Moskvas, et sammu kinnitavad ka Ukraina selged teod Donestki ja Luganski oblasti eriseisundit kinnistavate, samuti amnestiat ja valimisi puudutavate seaduseelnõude väljatöötamisel ja vastuvõtmisel.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles