ÜRO: Mosulist on oodata põgenikelainet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Displaced Iraqi children, from the outskirts of the city of Tal Afar, pose at a makeshift camp on December 12, 2016 in the village of Khalif Saleh, south of Tal Afar, where their family found refuge as Iraqi forces continue their assault to eject Islamic State (IS) group jihadists from Mosul, their last Iraqi stronghold.
The Hashed al-Shaabi forces have been fighting on a western front, in a campaign aimed at retaking the town of Tal-Afar and cutting IS supply lines between Mosul and Syria. / AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE
Displaced Iraqi children, from the outskirts of the city of Tal Afar, pose at a makeshift camp on December 12, 2016 in the village of Khalif Saleh, south of Tal Afar, where their family found refuge as Iraqi forces continue their assault to eject Islamic State (IS) group jihadists from Mosul, their last Iraqi stronghold. The Hashed al-Shaabi forces have been fighting on a western front, in a campaign aimed at retaking the town of Tal-Afar and cutting IS supply lines between Mosul and Syria. / AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

ÜRO ütles pühapäeval, et on asunud kiiruga ehitama varjupaiku Mosuli ümbrusse, sest Iraagi väed alustasid pealetungi linna lääneosa džihadistidest vabastamiseks ning oodata on põgenikelainet.

«Me jookseme ajaga võidu, et Mosulist lõunas põgenevatele perekondadele ajutisi varjupaiku valmis seada,» ütles ÜRO Iraagi humanitaarkoordinaator Lise Grande.

«Humanitaaroperatsioon on juba äärmuseni koormatud. Me püüame jõuda rohkem kui kuue miljoni inimeseni üle Iraaki, kes kõik vajavad abi. Meil ei ole nii palju raha kui vaja ja paljude partnerite võimed on piiratud.»

Iraagi väed alustasid pühapäeval operatsiooni Mosuli lääneosa vabastamiseks. Linna idaosa kuulutati vabastatuks 24. jaanuaril.

ÜRO andmeil on alates Mosuli tagasivallutamise operatsiooni algusest 17. oktoobril linnast ja selle ümbrusest põgenenud 217 000 inimest, kellest 57 000 on koju naasnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles