Juštšenko seadluse peatanud kohtunik sai kriminaalasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Juštšenko. .
Ukraina president Viktor Juštšenko. . Foto: AP / Scanpix.

Kiievi prokuratuur algatas kriminaalasja kohtuniku suhtes, kes tühistas president Viktor Juštšenko seadluse ülemraada laialisaatmisest ja ennetähtaegsete valimiste väljakuulutamisest.


Kiievi prokurör Jevgen Blaživski ütles ajakirjandusele, et Kiievi ringkonna halduskohtu kohtuniku Volodõmõr Keleberda suhtes algatati kriminaalasi paragrahvi alusel, mis puudutab teadlikult mitteõiguspärase otsuse langetamist. Süüdimõistmise korral ähvardab kohtunikku kuni viieaastane vabadusekaotus.

Esimese astme kohus peatas selle nädala reedel presidendi seadluse kehtivuse kuni Julia Tõmošenko Bloki esitatud hagi sisulise aruteluni. Kohus keelas presidendil mis tahes tegevuse, mille eesmärgiks on ennetähtaegsete valimiste ettevalmistamine ja korraldamine.

Reede õhtul teatas riigipea pressitalitus, et presidendiseadlusega on Tõmošenko Bloki hagi arutama võtnud Keleberda vabastatud Kiievi ringkonna halduskohtu kohtuniku ametist.

Presidendisekretariaat vaidlustas esimese astme kohtu otsuse laupäeval apellatsioonikohtus. Sekretariaadi aseülem Igor Pukšin esines seisukohaga, et presidendiseadlust parlamendi laialisaatmisest ja ennetähtaegsete valimiste väljakuulutamisest ei saa vaidlustada üldise jurisdiktsiooni kohtutes. Seda saaks vaidlustada ainult konstitutsioonikohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles