Navalnõi sai värvirünnaku tagajärjel silmakahjustuse (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi pärast zeljonka-rünnakut, kui opositsioonipoliitikule selle aasta aprillis oma Moskva kontori lähistel briljantrohelist näkku visati.
Aleksei Navalnõi pärast zeljonka-rünnakut, kui opositsioonipoliitikule selle aasta aprillis oma Moskva kontori lähistel briljantrohelist näkku visati. Foto: Aleksei Navalnõi/Twitter

Vene opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi vajas neljapäeval sarvkestakahjustuse tõttu haiglaravi pärast rünnakut, mille käigus sattus tema silma rohelist värvi.

«Shrek 2: nüüd ühesilmne,» kirjutas Navalnõi blogipostituses, millele lisas pildi, kus oli näha tema osaliselt rohelisse mattunud nägu ja poolenisti kinni olevat paremat silma.

«Haiglas kirjutasid nad: «parema silma keemiline põletus» + see on päris ebameeldiv: seda on raske tuimestada, mu silm teeb põrguvalu ja ma ei saa seda avada,» kirjutas opositsionäär.

Opositsiooniaktivisti pressiesindaja Kira Jarmõš ütles uudisteagentuurile Interfax, et Navalnõi pöördus haiglasse pärast Moskva kesklinnas korraldatud värvirünnakut, mis kahjustas tema silmatera ja sarvkesta.

Sarnase rünnaku ohvriks langes Navalnõi ka märtsis.

Immigratsioonivastaste vaadetega populist Navalnõi on teatanud, et kavatseb 2018. aastal presidendiks kandideerida.

Tema osalemist presidendivalimistel, millelt oodatakse president Vladimir Putini valimist neljandaks ametiajaks riigipeaks, takistab süüdimõistev kohtuotsus pettuses, mis keelab tal valimistel osalemise.

2011. aasta lõpu ja 2012. aasta alguse valitsusvastaste meeleavalduste ajal tuntuks saanud Navalnõil õnnestus märtsis peaminister Dmitri Medvedevi korruptsiooni paljastava videoklipiga algatada viimaste aastate suuremad võimukriitilised protestid. Kõikjal riigis korraldatud meeleavaldustel vahistati ligi 1000 inimest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles