Venemaa volinik uurib lapse äravõtmist Vene kodanike perekonnalt Eestis

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevoodi.
Lapsevoodi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Venemaa lapseõiguste volinik Anna Kuznetsova uurib lapse äravõtmist Eestis elavalt Venemaa kodanike perekonnalt, teatatakse voliniku ametkonna kodulehel.

«Käesolevaks ajaks on loodud kontakt saatkonnaga, viidud seoses selle juhtumiga läbi kõnelused volitatud struktuuridega, lähiajal saadetakse vajalikud päringud. On oluline, et kõik edasised sammud oleksid tehtud perekonna huvides,» märgitakse voliniku ametkonna kodulehel.

ERRi venekeelne portaal kirjutab, et Harju maakohus võttis 14. juulil Mustamäe linnaosavalitsuse sotsiaaltöötaja Karina Kuslapi avalduse alusel kuni 16. oktoobrini vanemlikud õigused ära Anatoli Gazarjanilt ja Anna Mihhailovalt.

Kohtuotsuses märgitakse, et otsuse põhjuseks on Gazarjani ja Mihhailova korteri antisanitaarne seisund ning nende soovimatus probleemile tähelepanu pöörata.

Seevastu Gazarjan avaldas kohtuotsuse üle imestust, väites, et mingeid kirjalikke ettekirjutusi polevat perekond saanud ning kohtus on fakte moonutatud.

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Rait Kuuse sõnul on lapse äravõtmine äärmuslik samm ning seda ei tehta spontaanselt, vaid on kuude või isegi aastatepikkuse konfliktse sündmuste arengu tagajärg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles