Terror jõudis Soome

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründaja valis oma ohvreiks just naisi, ka kaks hukkunut olid soomlannad.
Ründaja valis oma ohvreiks just naisi, ka kaks hukkunut olid soomlannad. Foto: KIRSI KANERVA/AFP/Scanpix

Kõigis Soome kirikutes alustati eile jumalateenistust vaikusminutiga, et mälestada Turu noarünnaku ohvreid, kui reede pärastlõunal kell 16.02 hakkas 18-aastane Maroko päritolu noormees ootamatult möödujaid pussitama.

Juba kolm minutit hiljem võttis politsei ründaja maha, tulistades teda eelnevalt jalga. Selle ajaga suutis aga marokolane pussitada kümmet inimest, kellest kaks surid. Tegemist on esimese rünnakuga, mida Soome politsei uurib terroriaktina.

Politsei sõnul valis ründaja oma ohvriteks teadlikult naisi, sest kaheksa neist olid naised ja vaid kaks mehed, kes mõlemad olid püüdnud ründajat takistada. Supo eriuurija Pekka Hiltuneni hinnangul sobib naiste ohvriteks valimine terroristi profiiliga. «Kui vaadata varasemaid rünnakuid, siis on ka nende puhul püütud saavutada võimalikult suurt šokki. Rünnakuid on suunatud laste ja noorte vastu,» märkis Hiltunen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles