USA salateenistusel ei ole raha Trumpi perekonna kaitsmiseks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melania, Donald ja Barron Trump naasevad New Jerseyst.
Melania, Donald ja Barron Trump naasevad New Jerseyst. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Eile avaldatud raportist selgub, et Ühendriikide salateenistusel ei ole vahendeid president Donald Trumpi suure pere turvamiseks, vahendab CNN.

Salateenistuse juht Randolph Allesi sõnul on juba üle tuhande agendi kasutanud ära riiklikult määratud teenistuseks ja ületundideks mõeldud raha, millest oleks pidanud jätkuma aasta lõpuni.

«Presidendil on suur perekond ja meie kohustused on kirjutatud seadusesse,» sõnas Alles väljaandele USA Today.

Hiljem selgitas Alles, et probleem ei ole ainult Trumpi perekonnas, vaid on väldanud juba mitmeid aastaid: «Seda probleemi ei saa omistada ainult praeguse administratsiooni kaitsevajadustele vaid see on olnud probleemiks juba ligi kümnendi, kuna üldine operatiivne maht on aina kasvanud.»

Trump on teinud oma presidentuuri ajal väljasõite erakinnistutesse New Jerseys, Virginias ja Floridas pea igal nädalavahetusel. Samuti on president võtnud ette välisvisiite. Lisaks vajavad ärireisidel ja puhkuse ajal kaitset ka tema lapsed.

Trumpi administratsioonis on salateenistuse kaitse all 42 inimest – neist 18 pereliiget–, mida on 11 rohkem kui Obama administratsioonis.

Raporti kohaselt kohtus Alees Kongressi esindajatega, et arutada salateenistuse agentide palkade ja ületundide korvamise süsteemi täiustamist. Tema sõnul kavatsetakse agentide palka vähemalt Trumpi esimesel ametiajal tõsta 160 000 dollarilt 187 000 dollarini aastas.

Alles lisas, et isegi kui säärane otsus langetetakse, ei ole salateenistusel siiski vahendeid maksta ligi 130 agendile juba tehtud töötundide eest.

Aprillis selgus, et Trump oli esimese 80 ametis oldud päevaga kulutanud oma Florida eraklubi külastamisele enam kui 20 miljonit dollarit. Kui Trump sellise tempoga jätkab, ületab ta juba oma esimese ametis oldud aastaga president Barack Obama kaheksa aasta reisikulud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles