USA lubas abi Ukraina sõjaväe tugevdamisel (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Mattis ja Petro Porošenko.
James Mattis ja Petro Porošenko. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide kaitseminister Jim Mattis lausus täna kohtumisel Ukraina presidendi Petro Porošenkoga, et Ühendriigid on valmis Ukraina relvajõude abistama. 

Ta kinnitas, et Moskva-vastased sanktsioonid jäävad jõusse, kuni Venemaa lõpetab niinimetatud separatistide toetamise ja tagastab Krimmi.

«Härra president, me jätkame Ukraina toetamist ja oleme ka edaspidi pühendunud teie relvajõudude ülesehitamisele,» lausus Mattis pärast kohtumist.

Pentagoni juhi sõnul kiitis Washington hiljuti heaks otsuse tarnida Ukrainale kaitsevõime tõstmiseks sõjaväevarustust 175 miljoni dollari (148 miljoni euro) väärtuses.

Mattis ei andnud kohtumisel lubadust toetada Ukrainat ründerelvastusega. «Mis puudutab kaitseotstarbelist surmavat relvastust, siis me kaalume seda küsimust igati,» märkis ta.

«Kaitserelvastus ei ole provokatiivne, kui sa ei ole agressor. Ja Ukraina kindlasti ei ole agressor,» lisas Mattis, kes süüdistas Moskvat rahvusvaheliste piiride jõuga ümberjoonistamises. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles