Ratas: Brexiti-kokkulepe annab kindluse Eesti kodanikele ja firmadele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May (vasakul) ja Eesti valitsujuht Jüri Ratas tänavu mais Brüsselis
Briti peaminister Theresa May (vasakul) ja Eesti valitsujuht Jüri Ratas tänavu mais Brüsselis Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Tänane kokkulepe annab kindluse, et Eesti kodanike ja ettevõtete senised õigused säilivad ka Ühendkuningriigi lahkumise järel Euroopa Liidust.

«Kokkulepitu annab kindluse meie kodanikele ja ettevõtetele Ühendkuningriigis, samuti selles, et Ühendkuningriik täidab oma eelarvelised kohustused ning välistab füüsilise piiri tekkimise Põhja-Iirimaa ja Iiri Vabariigi vahel,» ütles Ratas valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteate vahendusel täna Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi vahel sõlmitud kokkuleppe kohta.

«Praegune kokkulepe on ühiste pingutuste tulemus. See on tulemus, millega saame igati rahul olla, kuid kõneluste teine ja raskem osa seisab ees järgmisel aastal,» lisas valitsusjuht.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles