Krimmitatarlased teevad maailmas kampaaniat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievis tegutsevas krimmitatarlaste rahvatantsurühmas Badem tantsivad Krimmist ära kolinud (vasakult) Aziza, Elnara ja Lenura. Nende taga tantsib Olga, kes on pärit Donbassist, aga ema poolt samuti krimmitatarlane. Badem tähendab mandli südamikku, mis krimmitatarlastele sümboliseerib veel abiellumata neiut.
Kiievis tegutsevas krimmitatarlaste rahvatantsurühmas Badem tantsivad Krimmist ära kolinud (vasakult) Aziza, Elnara ja Lenura. Nende taga tantsib Olga, kes on pärit Donbassist, aga ema poolt samuti krimmitatarlane. Badem tähendab mandli südamikku, mis krimmitatarlastele sümboliseerib veel abiellumata neiut. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Venemaa okupeeritud Krimmist lahkuma sunnitud krimmitatarlased teevad panuse avalikule diplomaatiale, mis on mõneti sarnane väliseesti organisatsioonide tegevusele pärast Teist maailmasõda, kui võõrsil olijate õlule jäi eestlaste olukorra selgitamine.

«Meie eesmärk on rääkida maailma avalikkusele oma lugu sellest, et Krimmis diskrimineeritakse [pärast Venemaa osaks saamist 2014. aasta märtsis] krimmitatarlasi ja neil on probleeme,» rääkis Postimehele Kiievi Krimmitatari Ressursikeskuse juhataja Eskender Bakijev. «Et maailma ei unustaks meid.»

Selleks vajaliku avaliku diplomaatia strateegia töötas välja Eesti Inimõiguste Instituut ja seda aitas muu hulgas rahastada Eesti välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles