ÜRO muretseb Austria paremäärmuslike arengute pärast (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria tagasi astunud asekantsler Heinz-Christian Strache (paremal) ja valitsusjuht Sebastian Kurz.
Austria tagasi astunud asekantsler Heinz-Christian Strache (paremal) ja valitsusjuht Sebastian Kurz. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

ÜRO inimõigusjuht nimetas täna Austria uue valitsuse paremäärmuslikku kallet ohtlikuks arenguks ja hoiatas hirmu õhutamise eest Euroopa poliitikas.

«Ma olen väga mures,» lausus ÜRO inimõiguste ülemvolinik Zeid Ra'ad Al Hussein uudisteagentuurile AFP, hoiatades, et kantsler Sebastian Kurzi otsus võtta toetuse saavutamiseks üle paremäärmuslikud seisukohad küsimustes nagu immigratsioon kujutavad endast ohtlikku arengut Euroopa poliitilises elus.

Austria uus valitsus, millesse kuulub ka parempopulistlik Vabaduspartei (FPÖ), andis täna laialdaste protestide saatel ametivande.

Meeleavaldused Austria presidendipalee juures.
Meeleavaldused Austria presidendipalee juures. Foto: STAFF/REUTERS/Scanpix

Konservatiivne Rahvapartei (ÖVP) ja Vabaduspartei sõlmisid reedel koalitsioonileppe, lubades peatada ebaseadusliku sisserände, vähendada makse ja seista vastu Euroopa Liidu tsentraliseerimisele.

Valitsust asub juhtima mais ÖVP etteotsa tõusnud 31-aastane Kurz, kellest saab maailma noorim valitsusjuht.

Vabaduspartei liider Heinz-Christian Strache saab uue valitsuse asekantsleriks.

Strache on varem öelnud, et islamil ei ole Euroopas kohta ja nimetanud Saksa kantslerit Angela Merkelit tema pagulaste vastuvõtupoliitika tõttu Euroopa kõige ohtlikumaks naiseks.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles