ERR: Trumpil täitub aasta USA presidendina, alanud aasta võib olla pöördeline (4)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

ETV saade «Välisilm» võttis kokku Donalt Trumpi esimese aasta Ameerika Ühendriikide presidendina.

Vaatamata mitmele katsele ei suutnud vabariiklased tühistada eelmise riigipea Barack Obama tervishoiureformi ehk Obamacare'i ja tõenäoliselt ei jõuta selleni ka tänavu, sest kongress valmistub sügisesteks vahevalimisteks ning Obamacare'i tühistamine ei pruugi vabariiklastele tuua loodetud hääli.

Viimasel ajal on USA meedias taas kord tähelepanu saanud Põhja-Ameerika Vabakaubanduse Leping ehk NAFTA. Reutersi andmetel on Kanada valitsus aina rohkem veendunud, et Trump kavatseb peagi NAFTA-ga lõpparve teha, sest leping on kahjustanud Ameerika lihttöölisi, kuna suurettevõtete tootmine on kolinud Mehhikosse, kus on odavam tööjõud.

Samuti võib Trump tänavu kriipsu peale tõmmata Iraani tuumaleppele. «Iraani tuumalepe ei tööta - see raha ei ole läinud inimeste hüvanguks, vaid teenib ajatolla ja tema käsilaste huve,» sõnas vabariiklasest senaator Lindsey Graham.

George Washingtoni ülikooli õppejõu Matt Dalleki sõnul üritab Trump teatud mõttes muuta Barack Obama pärandit.

Loe täpsemalt SIIT.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles