USA õpetajad hakkavad relvakoolitust saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parklandi keskkool Floridas, kus veebruaris hukkus koolitulistamises 17 inimest.
Parklandi keskkool Floridas, kus veebruaris hukkus koolitulistamises 17 inimest. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

President Donald Trumpi administratsioon suurendab abi osariikidele, mis soovivad koolide turvalisuse suurendamiseks koolitöötajaid relvastada, teatas Valge Maja eile.

Vastuoluline plaan viia kooli relvad, mida haridusasjatundjaid ei ole toetanud, on osa pragmaatilisest kavast suurendada koolide turvalisust ja selleks tuleks kohe samme astuda, ütles haridusminister Betsy DeVos. «Oleme otsustanud kiiresti tegutseda, sest aega ei ole,» märkis ta.

Teiste meetmete seas kutsub Trumpi administratsioon osariike järgima Florida eeskuju ja võtma vastu ajutised riskikaitse määrused, milleks tehniline tugi tuleks Washingtonilt, ütles presidendi abi Andrew Bremberg.

Selleks kasutab Trumpi administratsioon olemasolevat justiitsministeeriumi rahastust, et anda õpetajatele ja teistele koolitöötajatele relvakäsitlemise alast väljaõpet.

Presidendi sisepoliitka nõukogu direktori Andrew Brembergi sõnul alustab administratsioon koostööd kõigi osariikidega, mis soovivad pakkuda relva-alast väljaõpet kvalifitseeritud koolipersonalile.

Lisaks alustab siseministeerium koostööd teavituskampaania alal koolitulistamiste ennetamiseks. Seni ei ole kampaaniate rahastust täpsustatud.

Valge Maja on taganenud eelnevatest lubadustest karmistada relvaostu tingimusi ja tõsta relvade ostmise seaduslik vanus 21 eluaastani. Selle asemel on Trump tõstatanud küsimuse relvaostu ealise piiri seadmise ainult teatud tüüpi relvadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles