Iraan: Euroopa peab esitama 60 päeva jooksul garantiid tuumaleppe osas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president.
Iraani president. Foto: Danish Siddiqui / Reuters / Scanpix

Euroopa riikidel tuleb 60 päeva jooksul esitada garantiid Iraani huvide kaitsmiseks pärast USA otsust lahkuda 2015. aasta tuumaleppest, teatas Iraani parlament pühapäeval oma veebiküljel viitega islamivabariigi kõrgele ametnikule.

«Eurooplastel on 45-60 päeva aega andmaks vajalikud garantiid Iraani huvide kaitsmiseks ja USA lahkumisest põhjustatud kahjude kompenseerimiseks,» teatas Icana.ir.

Veebikülje andmetel ütles asevälisminister Abbas Araghchi seda parlamendi väliskomisjoni kõneisikule Seyyed Hossein Naghavile.

Naghavi sõnul ütles Araghchi parlamendi väliskomisjonile, et kui Iraan ei saa Euroopa liidritelt selliseid garantiisid, siis tuleb "langetada vajalikud otsused".

Iraani nõudmisest teatati ajal, kui välisminister Mohammed Javad Zarif suundus diplomaatilisele ringreisile tuumaleppe päästmiseks.

Zarif saabus pühapäeval Pekingisse ja külastab lähipäevil ka Moskvat ja Brüsselit.

Iraan allkirjastas 2015. aastal tuumaleppe USA, Suurbritannia, Hiina, Prantsusmaa, Saksamaa ja Venemaaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles