Põhja-Korea meedia: tippkohtumisel räägitakse kestvast rahust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Põhja-Korea kohtumise meenemünt
USA ja Põhja-Korea kohtumise meenemünt Foto: STR / AFP/Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-Uni ja USA presidendi Donald Trumpi kohtumisel räägitakse kestvast rahust Korea poolsaarel ja tuumarelvadest loobumisest, vahendas telekanal CNN Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA uudist.

KCNA andmetel on Kim lisaks öelnud, et tippkohtumisel kõneletakse ka teistest mõlemale riigile muret tekitavatest probleemidest.

Kim ja Trump on mõlemad juba saabunud Singapuri, kus nad kohtuvad 12. juunil.

Põhja-Korea liider kohtus pühapäeval juba Singapuri peaministri Lee Hsien Loongiga ja teda tervitas lennujaamas linnriigi välisminister Vivian Balakrishnan.

Vene president Vladimir Putin tervitas pühapäeval Hiinas Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) tippkohtumisel USA presidendi ja Põhja- Korea liidri teisipäevaks kavandatud kohtumist.

«Venemaa tervitab USA ja Põhja-Korea kavandatud tippkohtumist ja tõstab esile Hiina suure panuse Korea poolsaare kriisi lahendamisse,» ütles Putin Qingdao tippkohtumise kõnes.

Trump ütles laupäeval, et tema eelseisev kohtumine Põhja- Korea liidri Kim Jong-uniga on ühekordne võimalus rahu saavutamiseks Washingtoni ja Pyongyangi vahel.

«See on otseses mõttes tundmatu territoorium, kuid ma tõesti tunnen end kindlana,» sõnas Trump, valmistudes lahkuma G7 tippkohtumiselt Kanadas.

«Ma tunnen, et Kim Jong-un tahab teha midagi suurt oma rahva jaoks ja tal on see võimalus,» lisas ta pressikonverentsil, märkides, et põhjakorealased on teinud ameeriklastega väga hästi tööd, valmistudes teisipäevaseks tippkohtumiseks Singapuris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles