Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi kohtumine 12. juunil Singapuris. Ajal, kui Trumpi välispoliitika sammud on pälvinud suurt tähelepanu, käib tema kodumaal vilgas ettevalmistus sügisesteks vahevalimisteks.
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi kohtumine 12. juunil Singapuris. Ajal, kui Trumpi välispoliitika sammud on pälvinud suurt tähelepanu, käib tema kodumaal vilgas ettevalmistus sügisesteks vahevalimisteks. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Ajal kui maailm jälgis USA presidendi tüli liitlastega G7 tippkohtumisel Kanadas ja Singapuris uue sõbra, Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni leidmist, toimus USAs üsna vaikselt sügiseste Kongressi vahevalimiste esimene vaatus. Eelvalimised andsid riigi mõlemale poliitilisele suurjõule – nii vabariiklastele kui ka demokraatidele – aimu praegusest poliitkliimast.

Vabariiklased said taas kinnituse, et nende parteis ei taga vähemalt praegu edu traditsioonilised konservatiivsed ideed, vaid – nagu president teeb – nende pakkumine mahlakas populismi kastmes.

Kommentaarid (4)
Copy