Pildid: Tai koopasse lõksu jäänud poistel on aeg otsa saamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud laupäeval umbes kella ühe paiku pärastlõunal tõstsid 14-aastane Prajak Sutham ja tema meeskonnakaaslased selga seljakotid ja sisenesid Põhja-Tais asuvasse Tham Luang Nang Non koopasse, vahendab CNN.

12 ühe jalgpallimeeskonna poissi ja nende 25-aastane treener olid varemgi koobast avastamas käinud. See on kohalike seas tuntud ja populaarne turistide ka hulgas. Esimene kilomeeter koobast jätab oma kõrgete lagedega teatrilaadse mulje, kuid sügavamal muutuvad käigud kitsamaks ja kohalikud hoiatavad, et sinna pole turvaline minna, eriti vihmahooajal, mis tavaliselt algab juulis. Pole teada, miks poisid ja nende treener sinna uitasid.

Ja siis saabus vihm. 

Tunnid hiljem teavitas kohalik pargivaht ametivõime, sest märkas, et jalgrattad olid kaitseala sulgemisajal ikka seal. Veidi pärast seda algasid otsingu-ja päästetööd.

Poisid, vanuses 11-16 aastat ja nende treener on nüüdseks nädala kadunud olnud. Päästetöötajad üritavad meeleheitlikult neid leida ja on viimastel päevadel džunglist leitud aukude kaudu mäe all asuvatesse koobastesse toitu langetanud lootuses, et see jõuab poisteni. 

Vabatahtlikud aitavad koopasissepääsust vett välja pumbata. Kohale on saabunud ka Ühendriikide sõjaväe päästemeeskond ja Briti veealuste koobaste eksperdid, et Tai valitsusele abi osutada.

Siiski pole poistest seni mingit märki.

Piirkonna kuberneri Narongsak Osotthanakorni sõnul muudab otsingud raskemaks ebatavaliselt tugev vihm. «Oleme jõudnud vihmahooaega, kuid praegused sademed on ebatavalised,» märkis ta. «Koopas töötanud meeskonnad pidid taanduma, sest meil polnud võimalik selle veega võidelda.»

Samas avaldas Narongsak lootust, et poisid on siiani elus. Kohalike sõnul jäi grupp turiste 1974. aastal samasse koopasse lõksu ja nad päästeti seitse päeva hiljem. Toona polnud aga vihmahooaeg ja olustik oli kuiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles