Tai poiste päästmiseks puuritakse üle 100 augu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai sõdurid ja politsei koopa juures, kus poisid ja nende treener lõksus on.
Tai sõdurid ja politsei koopa juures, kus poisid ja nende treener lõksus on. Foto: YE AUNG THU / AFP/Scanpix

Tais koopasse lõksu jäänud jalgpallipoiste ja treeneri päästmiseks puuritakse mäekülge üle 100 augu, lootes, et mõni neist koopani jõuab, ütles päästeoperatsioni juht.

Päästjad tunnistasid eile, et mussoonvihmade jätkudes ei ole Tai põhjaosas koopas lõksus oleva 12 poisi ja nende jalgpallitreeneri väljatoomiseks kuigi palju aega.

Puurimisega tehakse katse jõuda poisteni ülalt, kui maa-alused koopad vett täis valguvad ja poiste päästmiseks vajalikku sukeldumist peetakse liiga ohtlikuks.

«Mõned augud on kuni 400 meetri sügavused, aga sellest hoolimata ei ole me veel nende asukohta leidnud,» ütles päästetööde juht Narongsak Osottanakorn ja lisas, et päästjatel ei ole tehnikat poiste asukoha täpseks tuvastamiseks.

«Meie hinnangul on nad 600 meetri sügavuses, aga täpset sihtmärki me ei tea,» tõdes ta.

Poisid ja treener on olnud Tham Luangi koopas lõksus alates 23. juunist.

Narongsaki sõnul ei ole poisid veel valmis keerukaks koopast väljasukeldumiseks.

Teekond koopasse ja sealt välja võib võtta professionaalsel tuukril 11 tundi. Poistele antakse algõpet sukeldumisvarustuse läbi hingamises.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles