Olud Tai poiste evakueerimiseks on täiuslikud (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid vedamas torusid, millega koopast vett välja pumbatakse.
Sõdurid vedamas torusid, millega koopast vett välja pumbatakse. Foto: Sakchai Lalit / AP/Scanpix

Tingimused Tai koopas lõksus viibivate poiste ja nende treeneri päästmiseks on lähipäevil täiuslikud, ütles päästemeeskonna juht.

«Metssigade» nime kandva jalgpallimeeskonna 12 noore liikme ja nende treeneri saatus on lummanud kogu Taimaa. Nad jäid Tham Luangi koopasse lõksu 23. juunil. Päästjad tunnistasid, et poiste evakueerimine on võidujooks ajaga, sest vihmahooaja tugevad sajud võivad olematuks muuta kõik päästetöötajate pingutused koopast vett välja pumbata.

«Nüüd ja järgmise kolme-nelja päeva jooksul on olustik vee, ilmastiku ja poiste tervise mõttes evakueerimiseks täiuslik,» ütles päästemeeskonna juht Narongsak Osottanakorn. «Peame tegema selge otsuse, mida saame teha.»

Ta hoiatas, et kuigi hapnikutase koopas on stabiliseerunud, tuleb arvestada ka teise faktoriga -  süsihappegaasiga. Lisaks võivad eesseisvad sajud tõsta veetaset ja kahandada poiste pelgupaiga koopas vähem kui 10-ruutmeetriseks.

Täna varahommikul ütles Osottanakorn, et poisid pole veel valmis koopast välja sukelduma. See kujutab endast keerulist ja ohtlikku ettevõtmist, sest tee koopast välja on täis veealuseid käänakuid.

Nüüd aga näib, et olustik on muutunud ja veetase koopas langenud madalaimale tasemele poiste leidmisest saadik.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles