Juštšenko meeskond: valimised tulevad pärast kriisiga toimetulekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Caro / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko meeskonna hinnangul toimuvad ennetähtaegsed üldvalimised niipea, kui majanduslik olukord riigis on stabiliseerunud.


«Tänase seisuga puuduvad ikka veel poliitilise tervenemise tundemärgid, seetõttu toimuvad valimised niipea, kui majanduslik olukord maha rahuneb,» ütles presidendi sekretariaadi asejuht Andrei Kislinski esmaspäeval, vahendas Interfax.

«Samas, nagu näitab positiivne hääletamine ülemraadas presidendi kriisivastase seaduseelnõu üle, säilib majanduskriisiga silmitsi seistes võimalus parlamendi jõudude ühinemiseks,» leiab ametnik.

Kislinski sõnul «on täna vastuvõetav mis tahes parlamendienamuse formaat - kas laiendatud demokraatlik koalitsioon või 300 ja enamast häälest koosnev koalitsioon».

«President pani prioriteedid selgelt paika: kõik jõupingutused tuleb koondada kriisiilmingute ületamisele majanduses. Eranditult selle loogika alusel tuleb hinnata otsust valimiste edasilükkamise kohta,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles