Taani parlament kiitis heaks piiri karmima kontrollimise

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani-Saksa piirilinn Krusaa.
Taani-Saksa piirilinn Krusaa. Foto: SCANPIX

Taani parlament kiitis heaks valitsuse ettepaneku alalisest piirikontrollist, mis reaalsuses tähendab kümnete piirivalvurite naasmist Taani-Saksa ja Taani-Rootsi piirile.

Uudisteagentuuri Ritzau teatel paigutatakse piiripunktidesse juba järgmisel teisipäeval kümneid piirivalvureid. Taani tahab sel moel takistada rahvusvahelise kuritegevuse levikut ja illegaalset sisserännet, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Maksundusminister Peter Christensen rääkis, et tolliametnikud saabuvad piiripunktidesse järgmise nädala teisipäevast, vahendas DPA. Ministri sõnul hakkavad 30 tollitöötajat viima läbi pistelist kontrolli.

Valdav osa piiriületajatest muutusi ei märka, ministri lubaduse järgi liiklusummikuid ja muid takistusi ei teki.

Kopenhaageni kinnitusel ei ole parlamendi otsus vastuolus Schengeni viisaruumi lepetega.

Opositsiooni ettepanek piirikontrollist loobumisest hääletati maha 50:55.

Taani paremtsentristlikku vähemusvalitsust on kritiseeritud seetõttu, et see andis järele rahvuskonservatiivsele Taani Rahvaparteile (Dansk Folkepart) piirikontrolli karmistamise osas. Rahvapartei esitas valitsusele majandusprogrammi toetamisel mitu tingimust ja piiri karmim kontrollimine oli üks neist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles