California põlengu tulekolle sai alguse tudengite peost

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengud California osariigis.
Põlengud California osariigis. Foto: AP / Scanpix

California osariigis möllavatest metsapõlgengutest üks sai alguse tudengite peo käigus süüdatud lõkkest.


Kohalikud võimud said anonüümse vihje, et kümme noort vanuses 18-22 korraldasid vahetult enne neljapäeva, mil Santa Barbara piirkonnas puhkesid ulatuslikud metsatulekahjud, rikaste linnaosas Montecitos asuvas mahajäetud teemajakeses peo, vahendas AP.

Santa Barbara šerifi Bill Browni kinnitusel näitas võimude korraldatud juurdlus, et metsapõlengud said alguse lõkkest, mille noored olid ettevaatamatusest unustanud kustutada.

Bill ei soovinud avaldada, mis koolis noored õppisid, küll aga kinnitas šerif, et süütamine polnud kuritegelik.
«Arvatavasti on põlengu põhjuseks ettevaatamatus, mitte kuritegelik tagamõte,» ütles Brown, kelle sõnul pole tudengitele ametlikke süüdistusi veel esitatud, selle otsustab kohalik piirkonna prokurör.

Santa Barbaras põleng on üks kolmest suuremast tulekoldest, mis hävitas piirkonnas 210 hoonet, paarkümmend inimest on saanud põlengus ka viga. Tuleroaks langes ka näiteks näitleja Christopher Lloydi häärber. Kokku on põlengutes hävinud hinnanguliselt veidi üle tuhande hoone, tühjaks on põlenud 160 ruutkilomeetrit.

Võimude teatel pole ükski inimene hukkunud, kuid 160 isiku asukoht on siiski teadmata, vahendas CNN News.

Ühendriikide president George W. Bush on andnud käsu saata California osariigile abi. Osariigi kuberner Arnold Schwarzenneger lubas abi kõigile, kes on põlengutes kaotanud oma kodu. Osariik on alates selle aasta 1. juulist kulutanud 305 miljonit dollarit tulekahjude likvideerimiseks ja see on jätnud osariigi eelarvesse suure augu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles