Juštšenko tunneb uhkust oranži revolutsiooni üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1350 m² suurune Ukraina lipp oranži revolutsiooni 3. aastapäeval Kiievis, 2007. aasta 22. novembril.
1350 m² suurune Ukraina lipp oranži revolutsiooni 3. aastapäeval Kiievis, 2007. aasta 22. novembril. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko ütles täna, et tunneb uhkust selle üle, et oli üks oranži revolutsiooni juhtisikutest.

«Ma säilitan kogu eluks oma suurima poliitilise uhkuse ainena selle, et see leidis aset Ukrainas ja et mina olin selles osaline,» ütles Juštšenko usutluses 5. kanalile.

Riigipea hinnangul olid nelja aasta tagused sündmused Ukraina rahva poliitilise teadvuse revolutsioon ning rahvusliku väärikuse ilming.

«Peaasi, mille tõi kaasa oranž revolutsioon, 2004. aasta iseseisvuse väljak, oli austus meie suhtes. Tõepoolest, see väljak tõi vabaduse,» ütles Juštšenko.

Ta lisas, et neis sündmustes osalenud astusid sisuliselt presidendi ametissenimetamise vastu, mis toimunuks valimiste võltsimise tõttu, ning kaitsesid oma õigust vabalt valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles