Moskvas kaetakse kõnniteed kivisillutisega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva jõgi
Moskva jõgi Foto: SCANPIX

Moskvas alanud hiigelprojekti käigus kaetakse nelja aasta jooksul kõik linna kõnniteed kivisillutisega.

Sellel on mitu positiivset mõju, kuid ettevaatlikuks muudab talvel saabuv libedus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu võib jalgsi mööda Moskvat liikumine kujuneda tõeliseks katsumuseks, kõikjal vaatavad vastu üleskistud asfalt ning päikeselõõsas selle asemele kive kopsivad töölised, tulemus peaks aga olema kuumaastiku väljakannatamist väärt.

«Inimene, kes liigub mööda asfalti, saab kuuma mitte ainult päikesekiirgusest, aga ka ümberkaudsete majade ning asfaldi peegeldusest, seega, kui me vahetame asfaldi kivisillutise vastu, vähendame umbes poolteist korda soojus- ning muu kiirguse otsest mõju inimese tervisele,» rääkis Moskva elukeskkonna sälitamise osakonna juhataja Anton Kulbatševski.

Ohutus maksab: umbes 90 eurot ruutmeeter, mis on asfaldist kaks korda kallim, ent kui asfalt peab vastu kuni viis aastat, siis kivid kuni 30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles