Zjuganov kirjutas Stalinit ülistava raamatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalin
Jossif Stalin Foto: Wikipedia.org

Vene kompartei liider Gennadi Zjuganov kirjutas nõukogudeaegset diktaatorit ülistava raamatu «Stalin ja kaasaeg», teatas Interfax.

Raamatu andis välja kirjastus Molodaja Gvardija, teatas täna kompartei pressiteenistus.

«Pole saladus, et praegu, ühiskonnas süveneva lõhe ajajärgul, meenutavad Stalinit teistest sagedamini hea sõnaga inimesed, kes on väsinud lootmast positiivseid muudatusi riigis,» osutatakse teates.

«Nad võrdlevad tahtmatult kõike praegu toimuvat sellega, kuidas elu endistel aegadel paremuse suunas muutus,» seisab avalduses.

«Vaatamata võimude, neile ustavate ajaloolaste ja ajakirjanike katsetele mustata Stalini elu ja tegevust, oli ta ülekaalukalt liidrikohal ajalooliste suurmeeste edetabeli koostamise küsitluses «Venemaa nimi. Ajalooline valik 2008».

«See räägib sellest, kuidas aeg ajab laiali prügi, mille pahatahtlikud on Stalini hauale kuhjanud. See toimub sellepärast, et on raske ümber lükata Stalini peaargumenti, mida tema praegused oponendid üritavad mitte märgata - see on suurriik, mille ta päranduseks jättis,» osutab kompartei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles