Juštšenko: rahvuslike huvide eest seisab ainult Meie Ukraina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko Meie Ukraina kongressil kõnet pidamas.
Viktor Juštšenko Meie Ukraina kongressil kõnet pidamas. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko nimetas erakonda Meie Ukraina, mille esimeheks teda tänasel parteikongressil ühehäälselt valiti, ainsaks poliitiliseks jõuks, mis seisab järjekindlalt Ukraina strateegiliste rahvuslike prioriteetide eest, teatas Interfax.

«Ma ei näe ühtegi teist poliitilist jõudu, kes suudaks nii selgelt, konkreetselt ja ausalt rahvuslikke prioriteete sõnastada ning nende eest võidelda,» ütles Juštšenko kongressil peetud kõnes.

President toonitas: «Meie Ukraina ei tööta üksnes lühiajalist edu ja reitinguid jahtides. Me oleme strateegiliste huvide partei. Meie poliitiline jõud toetab kõike, mis puudutab Ukraina iseseisvust, Ukraina väärtusi.»

Juštšenko leiab, et võimu kogu tegevus tuleb praegu suunata majanduskriisist väljatulekule. See nõuab tõhusate mehhanismide, eeskätt seadusandlike, operatiivset käivitamist, lisas president.

Samuti osutas ta parlamendi teovõime taastamise vajadusele. «Parlament peab tööd taasalustama ja saama spiikri,» rõhutas ta.

Ülemraada esmasteks ülesanneteks nimetas ta kriisikava ja tuleva aasta riigieelarve vastuvõtmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles