Mobiilihelin katkestas president Haloneni kõne

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen
Tarja Halonen Foto: SCANPIX

Mobiiltelefon hakkas helisema ajal, mil Soome president Tarja Halonen pidas eile Helsingis välisministeeriumi suursaadikute päeval kõnet.

Just siis, kui riigipea oli jõudnud lemmikteemani ehk ÜRO rolli rõhutamiseni rahvusvahelises poliitikas, hakkas kostma Mike Oldfieldi 1973. aastal kirjutatud instrumentaalpala Tubular Bells algusmeloodia.

«Kas see on minu telefon, mis seal käratseb? Tundub täpselt nii. Mul on nimelt just taoline muusika… kuid vaadake nüüd ometi järele,» palus Halonen ja otsis silmadega oma abilisi.

Abilised tormasidki presidendi punase käekoti kallale ja sobrasid selle sisemuses. Mobiiltelefon leiti üles. «Vajutage see nurjatu kinni,» hõikas president ja varsti telefon vaikiski.

Presidendi pressišeff Eila Nevalainen ütles täna Ilta-Sanomatele, et tegelikult see polnud ikkagi riigipea telefon. Õhku jäi küsimus, kelle telefon siis ikkagi helises ja presidendi kõne katkestas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles