Ohio eraloomaaiast pääsesid vabadusse lõvid ja karud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Columbus Zoo ja Falls Townshipi tuletõrjedepoo masinad Zanesville'is, kus otsiti põgenenud loomi.
Columbus Zoo ja Falls Townshipi tuletõrjedepoo masinad Zanesville'is, kus otsiti põgenenud loomi. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Ohios asuvast eraloomaaiast pääsesid vabadusse lõvid, gepardid, tiigrid, karud ja hundid, kelle tabamiseks korraldati laiaulatuslik operatsioon.

Kohalik politsei hakkas eile pärast kella 17.30 saama telefonikõnesid inimestelt, kelle väitel nägid maanteeääred välja justkui Aafrikas, vahendas BBC.

Loomaaia omanik Terry Thompson (62) leiti õuest surnuna. Tema surma põhjust politsei ei avaldanud. Kõikide õues olevate puuride uksed olid avatud.

Šimpansid ja orangutanid elasid siseruumides, kuid nende puuride uksed oli kinni ja loomad kõik alles.

Politseinikud kammivad läbi 16-hektarilist loomaaiaala ning selle lähipiirkonda. Kohalikel koolidel soovitati tänased tunnid tühistada ja inimestel terava vajaduse puudusel õue mitte minna.

Muskingumi maakonna šerif Matt Lutz rääkis pressikonverentsil, et olukord on väga tõsine.

Zanesville’i eraloomaaias elas kokku 48 eksootilist looma. Viimastel andmetel on lastud maha 25 looma, nende seas oli ka hunte ning karusid.

Terry Thompsonil oli korduvalt olnud sekeldusi ametivõimudega. Alles kolm nädalat tagasi oli ta pääsenud kinnipidamisasutusest, kus kandis aastast vanglakaristust.

Politseinikud korraldasid juuni 2008 tema farmi reidi, mille käigus leidsid enam kui 100 relva. Osa relvadest olid illegaalsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles