Juštšenko sekkub isiklikult Vene-Ukraina gaasikõnelustesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko Meie Ukraina kongressil kõnet pidamas.
Viktor Juštšenko Meie Ukraina kongressil kõnet pidamas. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko lubas isiklikult sekkuda kõnelustesse tuleva aasta gaasihinna üle, lootes, et see aitab lahendada Ukraina-Vene läbirääkimistel tekkinud probleeme, teatas Interfax.

«Kättesaadud ressursi eest tasumisega viivitamine, mis toimub valitsusepoolse hoolimatu suhtumise tõttu, on toonud kaasa lepingute sõlmimise liigse venimise,» ütles reedel presidendi pressiesindaja Irina Vannikova.

Tema sõnul on Ukraina president veendunud, et riigipea isiklik sekkumine võimaldab mainitud probleemi lahendada.

Pressiesindaja kinnitas, et Juštšenko on gaasikõnelustel kujunenud olukorra pärast sügavalt mures, ning lisas, et «riigipea kontrollib seda protsessi pidevalt».

Vannikova osutas samas, et Juštšenko peab majanduslikult põhjendatud gaasihinnaks 2009. aastaks sadat dollarit tuhade kuupmeetri eest.

«President on mures numbrite pärast, mida on nimetanud üksikud ametiisikud, muu hulgas selle pärast, et maagaasi hind moodustab 2009. aastal 250-300 dollarit tuhande kuupmeetri eest,» kinnitas ta.

Pressiesindaja sõnul leiab Juštšenko, et selline hind ei vasta asjade reaalsele seisule, kuna viimasel ajal on täheldatav energiakandjate hindade järsku langust.

Gazpromi juhatuse aseesimees Aleksandr Medvedev teatas neljapäeval, et gaasihiid prognoosib tuleva aasta gaasihindu tasemel 260-300 dollarit tuhande kuupmeetri eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles