El Salvador troonib maailma vägivaldsemate riikide tipus

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politseinik eelmisel kuul restorani ees, mille olid enda kätte haaranud relvastatud isikud. Kolm neist sai tulevahetuse käigus surma.
Mehhiko politseinik eelmisel kuul restorani ees, mille olid enda kätte haaranud relvastatud isikud. Kolm neist sai tulevahetuse käigus surma. Foto: SCANPIX

Kesk-Ameerika on maailma kõige vägivaldsem piirkond ja El Salvadori vägivaldsete surmade arv ületab kõikide teiste riikide omi, vahendab AFP.

El Salvadoris on 60 vägivaldset surmajuhtumist iga 100 000 elaniku kohta.Perioodil 2004-2009 tapeti seal rohkem inimesi kui Iraagis, mis on maailma teine kõige vägivaldsem riik.

Kõige rohkem puudutab surmav vägivald Kesk-Ameerikat, kus on keskmiselt 29,0 surma 100 000 elaniku kohta. Järgmisel kohal on Lõuna-Aafrika 27,4 surmaga ja Kariibi mere regioon 22,4 surmaga, selgub Genfi deklaratsiooni raportist «Ülemaailmne relvastatud vägivalla koorem».

Raporti järgi kaotab vägivalla tõttu oma elu igal aastal 526 000 inimest, kuid neist vaid 55 000 sureb terrorismi või sõjalise konflikti tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles