Küsitlus: Soome populaarseima erakonnana püsib SDP

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDP esimees Antti Rinne.
SDP esimees Antti Rinne. Foto: Reuters / Scanpix

Soomes opositsioonis oleva Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) toetus langes kuuga 0,3 protsendipunkti 21,4 protsendile, kuid erakond püsib parteide pingereas esikohal, selgus lehe Helsingin Sanomat kolmapäeval avaldatud küsitlusest.

SDP edumaa Koonderakonna ees püsis laias laastus samana, sest viimase toetus langes 0,5 protsendipunkti ja on nüüd 19,7 protsenti.

Kolmas on Keskerakond, mille toetus püsib 15,5 protsendil.

Küsitlus näitas, et Roheliste toetusnumbri langus jätkub. Eelmise aasta augustis toetas neid 17,5 protsenti soomlastest, kuid nüüd on näitaja 12,9 protsenti, sest eelmise kuuga võrreldes langes toetus veel 0,8 protsendipunkti.

Siiski on erakonna toetus nüüd üle 4 protsendi suurem kui eelmistel ehk 2015. aasta parlamendivalimistel. Järgmised valimised toimuvad järgmise aasta 14. aprillil.

Vasakliidu toetus oli sama mis kuu varem ehk 9,6 protsenti.

Põlissoomlaste toetus aga suurenes 0,8 protsendipunkti 8,7 protsendile. Tõus oli sama suur kui Roheliste langus.

Rootsi Rahvapartei (RKP) poolt hääletaks 4,5 protsenti, kristlike demokraatide poolt 3,9 ning Siniste Tuleviku poolt 1,6 protsenti küsitluses osalenutest.

Sinise Tuleviku toetus tõusis kuuga 0,4 protsendipunkti.

See tähendab, et võimukoalitsiooni kolme erakonna - Koonderakond, Keskerakond ja Sinine Tulevik - koondtoetus on 36,8 protsenti.

Küsitluse teostas uuringufirma KantarTNS ning küsitluses osales üle 2300 soomlase. Küsitluse statistiline viga on suurema toetusega erakondade puhul 2 protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles