Läti valimisi saadab selgapussitamine

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KPV LV välisministri kandidaat Didzis Šmits pärast Valmieras valijatega kohtumist austajaga pilti tegemas.
KPV LV välisministri kandidaat Didzis Šmits pärast Valmieras valijatega kohtumist austajaga pilti tegemas. Foto: Eero Vabamägi

Valmiera kultuurimaja ülemisse saali on kogunenud mõnikümmend inimest, teiste seas pikkade juuste ja võidunud habemega vanamees, väljaveninud kampsuni ja morsavuntsidega härra ning turske keskealine möirapull, hallil särgil punane kiri, mis nõuab tõelist muutust. Vaesemad, kõrvalejäetud inimesed.

6. oktoobril toimuvate Läti parlamendivalimisteni on vähem kui kaks nädalat ja käimas on partei Kam pieder valsts? (KPV LV, Kellele kuulub riik?) kampaaniaüritus.

Rahva ees kõnelev ruudulise pintsaku ja blondide üle pea mökitud juustega mees osutab slaidile ja kuulutab: «Need on kõik kommunistid!» Pildil istuvad laua taga praeguse valitsuse liikmed ning veripunaseks toonitud foto ei jäta kahtlust, et tegu peab olema valelike vereimejatega. Saalist kostab nõusolevat pominat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles