Iisrael teatas Süüriast tulistatud raketi peatamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdur Süüria piiri lähedal.
Iisraeli sõdur Süüria piiri lähedal. Foto: Baz Ratner / REUTERS/Scanpix

Iisraeli relvajõudude teatel tegi nende õhutõrjesüsteem kahjutuks Süüriast tulistatud raketi, Damaskus oli eelnevalt süüdistanud Iisraeli õhurünnakutes. 

«Mõni aeg tagasi peatas õhutõrjesüsteem Raudkuppel Golani kõrgendike pihta tulistatud raketi,» on öeldud Iisraeli sõjaväe pühapäevases avalduses. 

Sõjaväe pressiesindaja sõnul tulistati rakett välja Süüriast. Muid üksikasju teates ei täpsustatud. 

Süüria riiklik uudisteagentuur SANA teatas varem sõjaväeallikatele viidatest Iisraeli õhulöögist Damaskuse lähedal.

Õhutõrjesüsteemid ei lasknud Iisraeli õhulöökidel lõunas eesmärki saavutada, öeldi teates.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus juht Rami Abdel Rahman ütles, et õhurünnaku sihtmärgiks oli Kisweh' piirkond Damaskuse lähedal.

«Selles piirkonnas asuvad laod, kus on Süüria režiimi liitlase Hizbollah' ja Iraani võitlejate relvad,» ütles ta, kuid lisas, et ei ole kindel, kas neid ründas just Iisrael. 

Iisrael andis ka 12. jaanuaril õhulöögi Damaskuse lennuvälja lähedal asuvatele ladudele, kus hoiti Iraani relvi.

Tookord kinnitas rünnakut Iiraeli peaminister Benjamin Netanyahu.

SANA teatas Iisraeli õhulöökide nurjamisest ja ütles, et õhutõrje tulistas Damaskuse rahvusvahelise lennujaamale sihitud raketid alla ning tabamuse sai vaid transpordiministeeriumi ladu.

Iisrael on tõotanud peatada oma peavaenlase Iraani katseid end Süürias sõjaliselt sisse seada ning on korraldanud sadu õhurünnakuid väidetavate Iraani sõjaliste sihtmärkide pihta. 

Iisrael kommenteerib harva oma rünnakuid Süürias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles